Lederkonferanse og ny tanker

 

18057075_10155171851294882_4283521611776189571_nI dag hadde Lederne konferanse i Trondheim.  Det var omlag 40 tilstede, og det var  fire innlegg. Jeg har lyst til å snakke mer om en av den. Nemlig Donatella De Paoli. Donatella hadde icenesatt innlegget sitt med en dyktig regisørs presisjon.

Navnet på innlegget var: Hva kan ledere lære av teatret?

Donatella er førsteamanuensis ved Institutt for Ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Hun har jobbet mye med kunstfeltet.

I dagens foredrag tok hun oss med inn i Teatrets verden. Alle spådde at tatrene ville dukke under når digitaliseringen  trådte inn for fullt. teatret er en av våre eldste kunstformer, og oppsetningene har ikke forandret seg så mye.  Dette slo ikke til, på tross av at teatrene ikke har gått inn i digitaliseringsbølgen. Teatret er fremdeles en her og nå opplevelse. Og publikum strømmer fremdeles til teatrene. I Oslo er forestillingene ofte utsolgte før premieren har vært.

Donatella har intervjuet mange teatersjefer for å finne ut hva teatret har brukt de ny digitale nyvinningene til, og hva de har unnlatt å bruke dem til.

Dette er uhyre interessant i en setting der det virker som mer digitalisering er svaret på alle utfordringer som vi opplever i samfunnet.

Donatella snakker avslappet, men poengtert om teatrets egenart, og hvordan denne kunstformen ikke kan digitaliseres.

Hun snakket også om at det ikkke er noe som er hellig lengre; og at arbeidsstedene burde bruke tid på å definere hva som var det hellige for dem.

Donatella berørte hvordan arbeidet i teatret blir gjennomsyret av denne mangelen på digitalisering. arbeidet med teaterstykkene krever at alle , både leder og hele teamet er fokusert om oppgaven, mens de jobber. Da er det ikke lov å ha mobiler som ringer, piper eller spiller. Da må det være fokus. hos alle. Altså en ekstrem fellesoppgave. Teatret har 8 uker på å sette opp / øve inn ett nytt stykke. Deadlinen  skjerper aktørene.

I pausene kan digitale medier brukes, som et pusterom og et avbrekk.

…og dette var bare litt av det hun fortalte…. Jeg kjenner at hun var en god motvekt til digitaliseringsboblen. Hun satte noen tanker i sving på hva gevinsten er ved nærvær, og det å jobbe mot felles mål. Hør henne snakke om kontor og omFjernledelse.Donatella har også skrevet bøker:

 

97882530264599788202403874.jpg9788202269555 (1)

Her kan du høre henne på NRK .Donatella.

Jeg har i alle fall fått mye å tenke på etter denne dagen.

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s