Våren møtes med tilbakeslag

20170220_142437

Det  kommer ofte snø i april. Heldigvis ligger den ikke lenge.

At det sner i april er slett ikke uvanlig. Det er som om vinteren kjemper for å slå våren tilbake. Vi som har vært ute en vinterdag før, vet at våren alltid vinner.

I dag var det en sånn dag. Jeg våknet til en hvit dag. Vinduer og speil trengte å bli kostet av før bilen skal startes. Bare et lite stopp ved postkassa krevde ny runde med snøkosten. Det er likevel som om aprilsnøen er anderledes. Den kommer i større flak, den er våtere- og – den forsvinner fortere.

Likevel krever snøen at vi bytter ut vårskoene med de som er litt høyere og holder oss tørre på føttene, at vi kler oss etter været! Det er med en viss uvilje jeg tar på meg vinterjakken, og har vottene klare, men jeg gjør det- vel vitende om at det er bare et lite tilbakeslag for våren- og at snøen vil være borte i løpet av et par dager.

I gata har naboene begynt med våronna i hagen, og ikke minst- koste vekk all grusen som ligger både i gata og utenfor. Det er fint av veien blir strødd når det er glatt; og da blir det vår ooppgave å bli kvitt restene. Så jeg må også ut med kosten, men det blir ikke i dag.

Bilen har fått sommerdekk på, og er klar for sesongen. Da jeg kom hjem, var alt det hvite blitt borte, og en håpefull krokus stod vidåpen mot verden!

Livet er godt.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s