Vår?

 

17904336_10155128088139882_2631407619758929572_n

Hestehov, eller tussilago farfara. 

Vi har bikket over første sommerdagsmerket på primstaven; selv om det stemmer dårlig med forholdene  for mange når de ser ut av vinduet! Trøstesløse elinger med tett snødriv, meterhøye skavler og håpløst langt til vår. Den yre dryppingen fra istappene langs takrenna venter du enda på. Det er et tegn. Et tegn på at sola tar, og sakte tiner opp det vinterfrosne landskapet.

På tv kan vi se unger som hopper i havet i yr glede over at en lang vinter er over. Lange dvelende sekvenser med barn som slikker i seg is, kledt i shorts og fargeglade tskjorter får lengselen til å bruse.

Det er en evig påminnelse om at vi bor i et langstrakt land. Et land der akkurat våren er så mangt. Måsen har begyn å kry seg sammen. Kåte rop fra tidlig morgen forteller at joda, våren er her- bare litt usynlig enda. Tjelden er kommet, og fra fuglefjellene meldes om ankomsten av den ene arten før den andre. Det hjelper lite på lengselen etter snøfrie veier, småsko og bare armer. Enda er det vinter mange steder; kuldegrader om natta så det braker i veggene. Små hestehover stikker hodet forpjuket opp langs sørvendte vegger- trassig men mestemt på at den vil blomstre. Den har krutt i seg. Krutt som får den til å strekke seg mot den livgivende sola.

Midt i landet, her jeg bor, brer det seg et teppe av hestehov over sørvendte marker. De er som små soler, tussilago farfara, der de skinner omkapp med sola. De nærmest roper; Se meg, der de strekker og strekker seg. Denne våren er det vakkert å vasse i.

Denne våren gir meg tilbake troen på at det kommer en sommer.

Årstidenes skiftninger har sin sjarme uansett om vi har to , tre eller fire årstider. Været må vi leve med, uansett hvor vi bor. Det er bare å gjøre det beste ut av det.

Så velkommen våren, uansett hvilken form du inntar. Jeg hilser deg med vårlig fryd, og vil se etter tegn på hvor langt du er kommet, selv om jeg har både lue, vintersko og votter på meg mens jeg går i våren.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s