«Smart læring»?

17883758_10155124853704882_4792631215698921395_n

I alle planter ligger vekst programert. Lurer på om det er sånn for mennesker også?

 

Noen ganger blir virkeligheten ganske brutalt presentert, og knuser bildet om at joda, jeg er oppdatert om den teknologiske utvikling, og jeg henger «med».  Det er forresten et særdeles behagelig selvbedrag.

Sjelden har et kurs brutalt knust imagen om at jeg «kan» og «vet» både hva som finnes, hvordan bruke det, og hva som er på tur inn av nye teknologiske muligheter. Det ble en påminnelse at det ikke er noe anderledes med teknologisk kunnskap, som med annen kunnskap; skal den være oppdatert, må  jeg bruke tid på å sette meg inn i alt det nye som finnes. Jeg må selv aktivt være nysgjerrig, og ikke minst vitebegjærlig i forhold til den virkeligheten som dagens barn og unge presenteres for. Er jeg opptatt av læring, så må jeg vite noe om den oppvoksendes slekt interessefelt.

Et eksempel på min akturutseithet, er at min viten om at gutter spiller mye dataspill ikke kobles på HVA  guttene tilegner seg av kunnskap i spillene. De blir gode problemløsere, får teknologisk kunnskap- og ikke minst gode språkferdigheter. De utvikler læringsnettverk, og har kontakt med mennesker i hele verden som deler deres interesse for akkurat dette spillet. Denne måten å lære på, kan selvsagt benyttes i undervisning av barn og unge. Hva er det slags mekaniser i spill som gjør atden indre motivasjon for læring tennes? …og hvordan kan vi  benyttes oss av denne kunnskapen- denne muligheten til å utvikle en skole som oppfattes som meningsfull og fremtidsrettet ? Og det gjelder faktisk hele utdanningsløpet- fra barnehage til doktorgrad.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s